Άμεση η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στον δήμο Σπάρτης

2018-05-16

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σπάρτης στις 14/5 ψηφίστηκε, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για άμεση έναρξη της δωρεάν δίχρονης προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία του δήμου Σπάρτης και η απόρριψη του αιτήματος περί αναστολής, που κατέθεσε ο κ. Πολυχρονάκος Δ., δικηγόρος των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ».

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σαρακίνη Κ., η οποία υποστήριξε την πάγια  θέση του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και την απόφαση του Δ.Σ. όπως ψηφίστηκε στη συνεδρίαση στις 10/5/2018, για την άμεση εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. 

Τις θέσεις του κλάδου και την ιστορική διαδρομή του θεσμού του νηπιαγωγείου παρουσίασε η νηπιαγωγός του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, κ. Νοταρά Ελ., με αρκετούς συναδέλφους/ισσες παρόντες, συμβάλλοντας έτσι στη διεκδίκηση της επέκτασης του θεσμού και στα προνήπια.

Η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής κ. Πλέτσα Αθ., -μέσα από την επιστημονική και παιδαγωγική της κατάρτιση- μίλησε για τη θετική επίδραση που έχει στην ανάπτυξη των προνηπίων η συμμετοχή τους σε οργανωμένες δομές της πολιτείας με την πρώιμη παρέμβαση του ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού.

Τη θετική εισήγησή του στην τριμερή επιτροπή, που συγκροτήθηκε για τον λόγο αυτό, υπερασπίστηκε και ο διευθυντής Π.Ε. Λακωνίας κ. Νταλιάνης Π., επισημαίνοντας παράλληλα το δικαίωμα και των παιδιών που βρίσκονται σε πιο μακρινές περιοχές από τον αστικό ιστό, για ίση πρόσβαση σε δομές εκπαίδευσης.

Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής καταψήφισαν, η παράταξη του κ. Αργειτάκου Στ., η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Λεβεντάκη Δ. (ΚΚΕ) και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας Σπ..