Διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας

2018-10-30

Συνάδελφοι/ισσες,

Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος αδείας έχουμε να σας πληροφορήσουμε ότι οι όποιες αποφάσεις έχουν, μέχρι τώρα, δικαιώσει όσους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη δεν είναι τελεσίδικες. Η υπηρεσία έχει δικαίωμα προσφυγής σε δεύτερο βαθμό και αυτό θα κάνει βάσει του νόμου.

Έως τότε είναι προτιμότερο να περιμένουμε τις αποφάσεις στο δευτεροβάθμιο όργανο και μετά να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις. Πολλοί από εσάς παραπλανηθήκατε σπεύδοντας να υποβάλετε αίτηση ή προχωρήσατε σε δικαστική διεκδίκηση χωρίς πρώτα να λάβετε έγκυρη ενημέρωση από τον σύλλογο. Μια τέτοια ενέργεια, στην παρούσα φάση, μόνο ταλαιπωρία και ανώφελο κόστος έχει να σας προσφέρει.

Προτείνεται λοιπόν, σε όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση διακοπής της παραγραφής, να αποστείλουν τις αιτήσεις τους προς τον σύλλογο ο οποίος με ευθύνη του θα τις προωθήσει με ομαδική αποστολή προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Η αίτηση αυτή παρατείνει για ένα εξάμηνο την απόφαση για την δικαστική διεκδίκηση ή όχι.

Ο σύλλογος παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και θα ενημερώσει εγκαίρως όλα τα μέλη του.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την ανακοίνωση της ΔΟΕ
Υπόδειγμα για τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς
Υπόδειγμα για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς 

Το Δ.Σ.