Έκτακτη Γενική Συνέλευση

2018-01-25

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και ώρα 18:00, για τις εξελίξεις μετά από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και για τη διαμόρφωση της αγωνιστικής πρότασης του κλάδου.

Ύστερα από τη θύελλα απεργιακών κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών των εργαζόμενων που προκάλεσαν οι δυσμενείς διατάξεις του νέου νόμου 4512/2018, που ψηφίστηκε στις 15/1/2018 για να κλείσει η 3η αξιολόγηση, επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή όλων μας ώστε ν΄ αποτραπούν οι νέες αντιλαϊκές - αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Τι προβλέπει ο Ν. 4512/2018 Α΄ΦΕΚ.5

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υποχρεωτικό 30ωρο

Το Υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με την προηγούμενη διάταξη του ν.1566/85. Αν δεν άλλαζε όμως τίποτα ποια θα ήταν η ανάγκη νέας νομοθεσίας;

Η νέα ρύθμιση φιλοδοξεί να μετατρέψει την παραμονή εκπαιδευτικών στο σχολείο πέραν των ωρών διδασκαλίας από εξαίρεση σε κανόνα. Με την προηγούμενη ρύθμιση του ν.1566/85 η παραμονή των εκπαιδευτικών και πέραν του διδακτικού τους ωραρίου ήταν υποχρεωτική μόνο σε έκτακτες περιστάσεις ή κάποιες ημέρες που οι περιστάσεις το απαιτούσαν, όπως γιορτές και εκδηλώσεις, τήρηση βιβλίων του σχολείου, ενημέρωση γονέων και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Ο νέος κατάλογος υποχρεώσεων περιλαμβάνει  δραστηριότητες που υφίστανται σχεδόν σε καθημερινή βάση!

Δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στο σχολείο, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, θα μας βρει κάθετα αντίθετους και θα ακυρωθεί στην πράξη. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην παραπάνω κατεύθυνση. Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του/της ωραρίου εφόσον ο σύλλογος διδασκόντων δεν του/της έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία.

Κριτήρια συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων

Στο νέο νόμο(πολυνομοσχέδιο) ορίζονται τα κριτήρια συγχωνεύσεων, τα οποία, επί της ουσίας, αφορούν όλες τις συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες που διασώθηκαν από τα προηγούμενα δύο σαρωτικά κύματα συγχωνεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων!

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Ακυρώνεται επί της ουσίας η δυνατότητα ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να κηρύξει 24ωρη απεργία αφού, για «τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας σε πρωτοβάθμιο σωματείο απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης». Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία είναι ένα μέτρο με σαφές ταξικό πρόσημο που στοχεύει στον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Επιβάλλεται το ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους πλειστηριασμούς, ακόμη και για οφειλές προς το Δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι, η λαϊκή κατοικία και η λαϊκή περιουσία μετατρέπονται σε βορά των τραπεζιτών και των μεγαλοεργολάβων.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ 30ΩΡΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ


Από το Δ.Σ.