Ενέργειες κατά της επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

2020-10-19

Σχετ: ΔΟΕ - Αρ. Πρωτ. 1066/16-10-2020 «Καμία συμμετοχή της Δ.Ο.Ε. στις «ηλεκτρονικές εκλογές» στις 7 Νοεμβρίου»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» μετά την έκδοση από το Υ.ΠΑΙ.Θ. της Υ.Α. Φ.350/51/139940/E3/14-10-2020 «Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)», κατά πλειοψηφία[1], καλεί τις παρατάξεις, που ανακηρύχθηκαν υποψήφιες για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας, να συνταχθούν πλήρως με την απόφαση της Ομοσπονδίας (βλ. σχετ: Δ.Ο.Ε.) και να προχωρήσουν σε απόσυρση των ψηφοδελτίων τους, αντιδρώντας στην προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να καταθέσουν τις δηλώσεις απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους μέχρι και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 ώστε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί από κοινού και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε.. Την ημέρα αυτή τα γραφεία του Συλλόγου θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τις ώρες 19:00-20:00.

Για τον ίδιο λόγο, ο Σύλλογος αποφάσισε, ομόφωνα, να μην ορίσει εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές και καλεί κάθε συνάδελφο/ισσα να μην δεχθεί τον ορισμό του/της ως μέλος των εφορευτικών επιτροπών παρέχοντάς του/της πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

Στην περίπτωση που η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επιμείνει στις αποφάσεις της και προχωρήσει, τελικά, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, κατά πλειοψηφία[2], καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η κ.Κεραμέως αγνόησε πλήρως τις προτάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών Ο.Λ.Μ.Ε. - Δ.Ο.Ε. (παράταση θητείας, καθημερινή χωρίς άδεια, δια ζώσης ψηφοφορία) ενώ κατά την τελευταία συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Ο.Λ.Μ.Ε. δήλωσε προκλητικά: «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο»!!

Δυστυχώς, η αδιαλλαξία της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. μάς οδηγεί σε αποφάσεις δύσκολες αλλά απολύτως αναγκαίες ώστε:

• να διαφυλάξουμε τον θεσμό του αιρετού εκπροσώπου στα Υ.Σ. από μεθοδεύσεις που τον απαξιώνουν πλήρως στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου και
  • να υπερασπισθούμε τη συλλογική δράση των σωματείων μας ως οργανικό κομμάτι της δημοκρατίας.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους και να λάβουν υπόψη τους ότι η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων χωρίς τη νομιμοποίηση του Κλάδου θα είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια.

[1] Μειοψήφησε η παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΗ Εκπαίδευση

[2] Καταψήφισε η παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΗ Εκπαίδευση