Εθελοντική αιμοδοσία εκπαιδευτικών

2018-12-06

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ξεκινώντας την προσπάθεια για την ίδρυση Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου, διοργανώνουμε διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/12 και την Τετάρτη 12/12 τις ώρες 9.00 π.μ.-1 μ.μ. στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης και σας καλούμε ν΄ ανταποκριθείτε θετικά αναδεικνύοντας έτσι και το κοινωνικό πρόσωπο του κλάδου μας.

Προκειμένου να δημιουργηθεί μια μόνιμη λίστα εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου, παρακαλούμε όσους/ες επιθυμούν να γίνουν τακτικά μέλη, να το δηλώσουν (όνομα, τηλέφωνο, e-mail) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου syllogosplithon@gmail.com ή στον σύνδεσμο https://syllogosplithon.webnode.gr/epikoinonia/ με την επισήμανση «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ».

Η προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει, να το πράξει. Το αίμα που θα προσφερθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους τους αιμοδότες ή από συγγενικά τους πρόσωπα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι οι αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν συνολικά αίμα τρεις και τέσσερις φορές το χρόνο, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, καθώς οι ανάγκες είναι πολλές, ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών.

Οι συνάδελφοι/ισσες που θα προσέλθουν στην αιμοδοσία, τις συγκεκριμένες ημέρες, δικαιούνται, με βάση τον νόμο, άδεια δύο (2) ημερών επιπλέον της ημέρας αιμοδοσίας (άρθρο 50 παρ.5 του Υ.Κ.) οι οποίες μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Επιπλέον, δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση σχετικής άδειας. Οφείλουν απλώς να ενημερώσουν έγκαιρα τη Διεύθυνση του σχολείου τους, η οποία και θα δηλώσει ηλεκτρονικά την απουσία τους.

Το Δ.Σ.