Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

2023-03-02

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος εκφράζοντας τη θλίψη αλλά και την οργή του για τον άδικο χαμό, κυρίως νέων ανθρώπων, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Δεκάδες συνάνθρωποί μας, ξανά, θύματα ενός κρατικού μηχανισμού ανίκανου να προστατεύσει τις ζωές ανυποψίαστων συμπολιτών μας. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων στις οποίες εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια αλλά και στους δεκάδες τραυματίες που παλεύουν για τη ζωή τους.

Λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε επαφή με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης για να προσφέρει αίμα. Η πρωτοφανής κινητοποίηση του απλού κόσμου, του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού έδειξε την τεράστια δύναμη της αλληλεγγύης καταφέρνοντας να καλυφθούν σε λίγες ώρες όλες οι ανάγκες για τους τραυματίες, αναπληρώνοντας παράλληλα και τα αποθέματα αίματος όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Τους ευγνωμονούμε όλους!

Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει άμεση ανάγκη για αίμα και το ΕΚΕΑ προτρέπει τους αιμοδότες να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία το επόμενο διάστημα. Ο Σύλλογος θα ενημερώσει τα μέλη του για εθελοντική αιμοδοσία με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό του κατά την περίοδο του Πάσχα.

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για το τεράστιο απόθεμα ανθρωπιάς!

Το Δ.Σ.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε