Καταγγελία κατά της παράταξης Μαχόμενη Εκπαίδευση

2020-11-11

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» καταγγέλλει την παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΗ Εκπαίδευση για προκλητική και ανήθικη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Συλλόγου και του Προέδρου του. Στο «Ενημερωτικό Δελτίο ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ», χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, επικαλείται μια σειρά από ψευδή γεγονότα για να βάλλει κατά του Προεδρείου. Συγκεκριμένα:

• Η Μαχόμενη Εκπαίδευση ψευδώς «ενημερώνει» πως απέσυρε ΠΡΩΤΗ από όλους τους συνδυασμούς στις 30/9/2020 το ψηφοδέλτιό της για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων. Η απόφαση της ΔΟΕ για την απόσυρση των ψηφοδελτίων πάρθηκε στις 16/10/2020!
  • Όταν, στη συνέχεια, η ΔΟΕ κάλεσε όλους να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους συντεταγμένα στις 22/10/2020, και για τα ΠΥΣΠΕ μέσω των τοπικών συλλόγων -ως πράξη αντίδρασης κατά των ηλεκτρονικών εκλογών που εξήγγειλε το ΥΠΑΙΘ- οι μόνοι που συντάχθηκαν με την απόφαση αυτή ήταν η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) και η Ανεξάρτητη Κίνηση (ΔΙ.Π.Ε. Λακωνίας αρ.πρωτ. 5898/22-10-2020). Οι υπόλοιποι συνδυασμοί ΜΑΧΟΜΕΝΗ Εκπαίδευση και ΔΑΚΕ το έπραξαν αφ εαυτού τους, αργότερα!
  • Ως παράταξη στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ουδέποτε επικοινώνησε για να εκφράσει την όποια διαφωνία της ή να ενημερώσει τον Πρόεδρο, ως όφειλε, για τη μη συμμετοχή της στην καθοριστικής σημασίας συνεδρίαση της Τετάρτης 4/11/2020 που σκοπό είχε την επιτυχία της αποχής του Κλάδου από τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Απείχε γενικώς!
  • Η συγκεκριμένη παράταξη, καμία ανακοίνωση υπέρ της ΑΠΟΧΗΣ δεν δημοσιοποίησε για να την στηρίξει, ούτε κάλεσε ποτέ τον εκπαιδευτικό κόσμο να γυρίσει την πλάτη στις εκλογές - παρωδία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ, του Συλλόγου και της ΑΔΕΔΥ. Από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, καμία και από τις αφίσες του Συλλόγου ή της ΔΟΕ δεν ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Συναδέλφισσες/φοι,

Την ώρα που ομόθυμα η εκπαίδευση (Αθμια - Βθμια - ΕΕΠ/ΕΒΠ) εξέφραζε την πλήρη αντίθεσή της στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ και οι εκπαιδευτικοί μας έδιναν τη μάχη της ενότητας και της υπεράσπισης του θεσμού του Αιρετού Εκπροσώπου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με την ΑΠΟΧΗ, η παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΗ Εκπαίδευση λειτουργούσε διασπαστικά (Ενημερωτικό 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: «Δηλώνουμε λοιπόν ξεκάθαρα και δυνατά: ...Θεωρούμε λανθασμένη κίνηση για τον κλάδο την απόσυρση των ψηφοδελτίων και την αποχή» ... «Τασσόμαστε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών με κάθε πρόσφορο μέσο στην εποχή της πανδημίας, ακόμη και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.»)!

Σήμερα, μετά τη συντριπτική νίκη των εκπαιδευτικών με την εντυπωσιακή ΑΠΟΧΗ του 95% από τις ηλεκτρονικές εκλογές του ΥΠΑΙΘ, αντί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη για τις λάθος επιλογές της, καταφέρεται με συκοφαντίες, ψεύδη και ύβρεις κατά της ΔΟΕ, του Συλλόγου και του Προέδρου του, υπερασπίζοντας μόνο όσους «έσπασαν» την αποχή! Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής «χρησιμοποίησε» τα παραπλανητικά αποτελέσματα των ψευδοεκλογών της κ.Κεραμέως!

Τα συμπεράσματα δικά σας για το ποιος, τελικά, βρίσκεται σε αντιδημοκρατικό κατήφορο κάνοντας σημαία το ψέμα και την παραπλάνηση των εκπαιδευτικών, ιδίως των νέων αναπληρωτών.

Κλείνοντας, καλούμε την παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΗ Εκπαίδευση να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, τουλάχιστον, από το σώμα των εκπαιδευτικών για τις ανακρίβειες και τα ψεύδη που εμπεριέχονται στο κατάπτυστο «ενημερωτικό» του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

ΥΓ: Τη δήθεν «πράξη διαμαρτυρίας» για τα Πρακτικά και το Ταμείο του Συλλόγου ας την δικαιολογήσει, αν μπορεί, στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης για τους οποίους ποσώς ενδιαφέρθηκε καθώς ήταν θέμα συζήτησης στην Η.Δ. της 4ης Νοεμβρίου! Τα βιβλία είναι στη διάθεση του καθενός κατά τις ημέρες των συνεδριάσεων στα γραφεία του συλλόγου και όχι για να τα πάρει σπίτι του!

Tο Δ.Σ.