Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών

2018-02-27

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, (8-11 π.μ.) ώστε να διευκολυνθούν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας την ίδια ημέρα και ώρα 13:00. Κύριο αίτημα οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση ενώ για τον ίδιο λόγο έχει κηρύξει και η Δ.Ο.Ε. 3ωρη στάση εργασίας 3 τελευταίες ώρες του πρωινού (11-2μ.μ.) και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος (2-5μ.μ.).

Το ζήτημα της αδιοριστίας τείνει να γίνει η μάστιγα της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Σήμερα παρά ποτέ η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών είναι ζωτικής σημασίας μια και η 8χρονη πολιτική των μηδενικών διορισμών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολείων. Πάνω από το 15% των εκπαιδευτικών είναι αναπληρωτές ενώ τη φετινή χρονιά έσπασαν κάθε ρεκόρ οι προσλήψεις. Ξεπέρασαν τις 23.000 παρά τις εκτεταμένες περικοπές λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

Όλοι οι υπουργοί παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναγνώρισαν την ανάγκη για διορισμούς αλλά δυστυχώς έμειναν στα λόγια. Έτσι στα λόγια έχει μείνει και η υπόσχεση για ίδια δικαιώματα μεταξύ αναπληρωτών και μονίμων. Απεναντίας, χρόνο με το χρόνο στρώνουν το φθηνό σχολείο της αγοράς δίχως κρατική χρηματοδότηση και με ελάχιστους εκπαιδευτικούς που θα τα κάνουν όλα.

Ο αγώνας για την διεκδίκηση μόνιμων διορισμών περνά μέσα από την οργανωμένη πάλη όλων των εμπλεκόμενων και τη συστηματική στήριξη και δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα. Είναι άκρως επικίνδυνη η στάση πολλών ομάδων που με τους χειρισμούς τους αντί να ωφελούν το κίνημα διασπούν τις δυνάμεις σε πολλά κομμάτια εξυπηρετώντας ουσιαστικά το «διαίρει και βασίλευε».

Το Δ.Σ.