Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στις 5 Οκτωβρίου

2018-10-01

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.), την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, «παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών», και καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00, με κύριο αίτημα την άμεση πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση. Για τον ίδιο λόγο έχει κηρύξει και η Δ.Ο.Ε. 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού (11-2μ.μ.) και τις 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος (2-5μ.μ.).

Οι πρόσφατες αριθμητικές -και μόνο- εξαγγελίες του υπουργού παιδείας για 15.000 μόνιμους διορισμούς -όχι άμεσα αλλά σε βάθος τριετίας- χωρίς σαφές πλαίσιο κατανομής του εκπαιδευτικού προσωπικού και χωρίς νομοθετική ρύθμιση που να δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση, εντείνουν ακόμη περισσότερο την αγωνία χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών. Παράλληλα, το νέο σύστημα διορισμών που αναμένεται να ανακοινώσει το ΥΠΠΕΘ και το οποίο θα βάζει «ταβάνι» στην προϋπηρεσία, αποτελεί αιτία πολέμου και θα λάβει ανάλογη απάντηση από το συνδικαλιστικό κίνημα.