Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στις 9/11

2018-11-04

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, (8-11 π.μ.) ώστε να διευκολυνθούν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας). Για τον ίδιο λόγο έχει κηρύξει και η Δ.Ο.Ε. 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού (11-2μ.μ.) και τις 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος (2-5μ.μ.). Κύριο αίτημα του συλλαλητηρίου είναι οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.

Η κυβερνητική υπόσχεση για 4.500 μόνιμους διορισμούς τώρα, και άλλους 10.000 σε βάθος τριετίας, αποτελεί πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας στο δίκαιο αίτημα για μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Παράλληλα ο υπουργός παιδείας μεθοδεύει την εφαρμογή ενός συστήματος διορισμών όπου να μπορεί η προϋπηρεσία να πριμοδοτηθεί με τη μέγιστη δυνατή μοριοδότηση (προσκρούει στο ΣτΕ, άρ.48 ν.4415/16), αλλά κυρίως επιδιώκει να στρώσει τον δρόμο για την εφαρμογή του προσοντολογίου στο χώρο της εκπαίδευσης. Μια τέτοια εξέλιξη θα απαξιώσει πλήρως το πτυχίο και θα δημιουργήσει έντονη αντιπαράθεση και αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα σε συναδέλφους, τόσο σε αναπληρωτές όσο και σε μόνιμους. Στην αντιπαράθεση αυτή θέλει να σύρει τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κάνοντας διάλογο για τα κριτήρια αποφεύγοντας έτσι τις δικές του πολιτικές ευθύνες!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους εκπαιδευτικών να μην μπουν σε συζήτηση για το προσοντολόγιο και να συσπειρωθούν γύρω από την καθολική απαίτηση για μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ στις 9/11 και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 14/11 αντιδρώντας -ενωμένοι- στις ασκούμενες πολιτικές από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αφήνοντας πίσω τις όποιες προσωπικές ή/και συντεχνιακές διεκδικήσεις.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της Λακωνίας σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00.

Το Δ.Σ.