Κήρυξη στάσης εργασίας στις 16 Μάρτη

2018-03-13

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ», στηρίζοντας την απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα -που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης του Υπ. Παιδείας στις 2 Μάρτη- αλλά και διαφωνώντας με τις δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου στη συνάντηση με την ηγεσία της Ο.Λ.Μ.Ε. στις 7/3/2018, ότι μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης θα κατατεθεί αριθμός μόνιμων διορισμών, προχωρά σε κήρυξη νέας 3ωρης στάσης εργασίας τις τρεις (3) πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος (8-11πμ) για την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και καλεί τα μέλη του σε νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την ίδια ημέρα και ώρα 13:00.

Υπενθυμίζουμε ότι και η Δ.Ο.Ε., για την ίδια ημέρα, έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού (11πμ-2μμ) και τις 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος (2-5μμ).

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκπαιδευτική κινητοποίηση στο ΥΠ.Π.Ε.Θ., με κυρίαρχο αίτημα τους μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών στη δημόσια εκπαίδευση. Η μαζική συμμετοχή τόσο των αναπληρωτών όσο και των μόνιμων ξεπέρασε κάθε προσδοκία δημιουργώντας την απαραίτητη δυναμική για την επανεκκίνηση των διεκδικήσεων του Κλάδου. Οι συγκεντρωμένοι, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη χρήση βίας της αστυνομίας, προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου πραγματοποιώντας εκεί μαζική συνέλευση με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» για τον τρόπο αντιμετώπισης της κινητοποίησης στις 2/3 καταγγέλλει:
1. Τον υπουργό παιδείας κ.Γαβρόγλου, που απουσίαζε και δε δέχτηκε τους εκπαιδευτικούς ως όφειλε ενώ γνώριζε ένα μήνα πριν για την κινητοποίηση.
2. Την αστυνομία, για την άσκοπη χρήση βίας ενάντια σε εκπαιδευτικούς που χωρίς να προκαλούν διαδήλωναν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Στη συνέλευση συμμετείχαν συλλογικότητες και επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα η οποία αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα με νέες κινητοποιήσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΕΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ.

ΚΑΜΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ Η ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ

Το Δ.Σ.