Ψήφισμα συμπαράστασης στους ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΪΝΑ και ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΟΝΗ

2017-02-01

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ», κατά πλειοψηφία, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι δικάζονται την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 9, αίθουσα 12), γιατί έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. 

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών, αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσουν όπως αυτοί έκριναν, λαμβάνοντας υπόψη τους και τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας.

Μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και την αθωωτική απόφαση της 14ης Νοεμβρίου 2016 στη δίκη του Π. Βαϊνά, απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι ποινικές διώξεις σε βάρος των αιρετών, γιατί ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και την ελεύθερη έκφραση γνώμης.