Τροποποίηση ώρας αποχώρησης νηπίων

2021-01-22

Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. με οργή πληροφορηθήκαμε για την αιφνιδιαστική απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. το οποίο, εκμεταλλευόμενο την πανδημία, προχωρά σε μια ακόμη αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση (Αρ.Φ7/3625/Δ1/15-1-2021) η οποία τροποποιεί την ώρα αποχώρησης των νηπίων που φοιτούν στο βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα από 13:00΄ σε 13:10΄.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» καταγγέλλει ως απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία λαμβάνεται εν μέσω πανδημίας χωρίς διάλογο με τους/τις νηπιαγωγούς και τη Δ.Ο.Ε., ανατρέποντας τον προγραμματισμό που ήδη έχουν σχεδιάσει οι εκπαιδευτικές μονάδες για τις ανάγκες περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού, και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της.

Υπενθυμίζουμε ότι με την επαναλειτουργία των σχολείων της Α/θμιας εκπαίδευσης και για λόγους αποφυγής του συνωστισμού, όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων των Νηπιαγωγείων έχουν αποφασίσει και αναδιαμορφώσει τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των νηπίων ενημερώνοντας γονείς και κηδεμόνες, σύμφωνα με την εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία με Αρ. Πρωτ. 797/ΓΔ4/05-01-2021 «Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. στις σχολικές μονάδες», και αυτό τους καλούμε να συνεχίσουν να κάνουν.

Για άλλη μια φορά οι παλινωδίες της κυβέρνησης στα ζητήματα πρόληψης και διαχείρισης της πανδημίας στα σχολεία, εγκυμονούν μόνο κινδύνους για το σύνολο των μαθητών, γονέων και κηδεμόνων αλλά και των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση άνοιξε πάλι τα σχολεία χωρίς να λάβει υπόψη της τις προτάσεις των εκπαιδευτικών και χωρίς τη λήψη κανενός επιπλέον μέτρου, οδηγώντας τα με μαθηματική ακρίβεια ξανά στο κλείσιμο διασπείρωντας ένα εκπαιδευτικό «lockdown» σε όλη τη χώρα.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να καλύψει συνδικαλιστικά τους Συλλόγους Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων και τις αποφάσεις των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών, απαιτώντας από το Υ.ΠΑΙ.Θ. την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ -

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ